tips & tricks

Do’s & Dont’s

De producten kunnen zo’n 14 dagen goed blijven zitten. Daarna kunnen er wat chips (nee, niet die lekkere), scheurtjes of ‘lifting’ ontstaan (het product laat los bij de randen). Dit is volkomen normaal. Ik raad je aan om per 3 à 4 weken opnieuw naar de salon te komen voor een nabehandeling, of het verwijderen van je huidige set. Zo voorkom je dat je nagels gaan breken, of te lang worden waardoor ze er onverzorgd uit gaan zien.

De periode hangt af van de groeisnelheid van jouw natuurlijke nagel. Nadat je een aantal keer bij me bent geweest, komen we er samen achter welke tussenperiode het beste bij je past en kunnen we je afspraken hierop aanpassen.

De eerste week na het aanbrengen van de gelpolish, Blush of PowerGel, heb je garantie op lifting en loslaten van het product. Laat me direct per Whatsapp weten als dit het geval is en ik zal deze nagel(s) dan kosteloos corrigeren. Wel is het goed verzorgen van je nagels ook een eigen verantwoordelijkheid. Daarom hieronder wat do’s en dont’s om ze zo lang mogelijk mooi te houden.

  • Agressieve reinigingsmiddelen zoals chloor, ammoniak enzovoorts. Als je hier uitgebreid mee gaat schoonmaken kun je ‘lifting’ krijgen of je nagels worden heel zacht en broos waardoor het product los kan weken.
  • Zelfbruiners en zonnebrandcrème met caroteen. Deze kunnen vlekken of verkleuring op de nagels veroorzaken.
  • Ook kleurige kruiden kunnen vlekken veroorzaken op je nagels (bijvoorbeeld saffraan en kerrie).
  • Verfproducten en andere producten met veel pigment, kunnen vlekken achterlaten op de lak.
  • Water: wanneer je lang achter elkaar met je handen in het water zit, bijvoorbeeld tijdens afwassen, zwemmen, douchen of in bad gaan, veranderen je nagels van vorm. Ze worden platter. Later komen ze weer terug in hun vorm. Hierdoor kan het product wat loskomen aan de zijkanten. Ook zijn ze eventjes wat zachter. Dit kan ‘lifting’ veroorzaken. Heb je met je nagels onder water gezeten? Droog ze goed af en doe daarna even extra voorzichtig.
TIP! Gebruik plastic handschoenen tijdens het schoonmaken, klussen, koken en afwassen!

‘Ik pelde een mandarijn’, ‘ik pulkte aan een etiket, ‘ik wilde een pakketje openen’, ‘ik opende een blikje fris’ of ‘ik deed een sleutel aan mijn bos’. Wanneer je geld hebt betaald om je nagels mooi te laten maken kan je de volgende regel als lijfspreuk nemen:

“JE NAGELS ZIJN GEEN WERKTUIGEN MAAR SIERADEN”

TIP! Gebruik een schroevendraaier, een (stanley)mes of een pen. Hiermee kun je een hoop werkjes doen die je met je nagels beter kan vermijden.

Bij zowel lange als korte nagels is het belangrijk om je nagels goed schoon te houden, omdat deze een broedplaats van bacteriën zijn. Was je handen daarom regelmatig en gebruik eventueel een nagelborstel om onder je nagels schoon te maken. Droog je handen na het wassen goed af!

Smeer je handen meerdere keren per dag in met een handcrème en masseer dagelijks je nagelriemen in met nagelriemolie om deze soepel en in goede conditie te houden.

Knip je nagels nooit met een nagelschaar of nagelknipper wanneer je ze korter wil maken. Vijlen is de beste manier om barsten, scheuren, scherpe randen en ernstige beschadiging te voorkomen.

Wanneer je besluit je gelpolish te verwijderen, doe dit dan nooit door te ”soaken” in (pure) aceton. In de tijd die het product nodig heeft om te verweken, ontneemt aceton alle vetten uit je natuurlijke nagelplaat en nagelriemen. Probeer ook niet het product van je nagels af te peuteren. Hierdoor worden ook laagjes van de natuurlijke nagelplaat afgepeuterd. Je houdt dan een beschadigde, dunne en zeer gevoelige nagel over.

TIP! Laat gellak producten altijd door een professionele nagelstylist afhalen.

Allergie: Je krijgt jeuk, rode bultjes en/of een rode huid rond de nagelriemen. Wanneer je dit constateert, neem dan onmiddellijk contact op met mij. Het kan zijn dat je dan allergisch bent voor één van de producten. Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen en het product direct door mij te laten verwijderen.

Lifting: Ontstaat er onverhoopt toch ‘lifting’, ga dan zeker niet zelf lijmen, plakken met pleisters of anderszins creatief aan de slag. Doe je dit wel, dan heb je grote kans dat er vocht en bacteriën onder de nagel blijven zitten. Hiermee creëer je de perfecte plek om een schimmelnagel te ontwikkelen. Maak snel een afspraak om je nagel veilig en professioneel bij te werken.

Chip in je polish: Heb je je gestoten en is er een stukje van het product af gechipt? Vijl dit stukje dan zacht weg met een vijl en doe er eventueel een laagje gewone topcoat overheen die je over de nagelrand heen lakt. Zo bescherm je de lak en heb je minder kans dat de lak er verder af chipt. Is er echt een groot stuk af? Of is je nagel raar gebroken of gescheurd? Neem dan altijd even contact op! Vaak is een ‘kapotte nagel’ snel weer gerepareerd en kan je nog lang plezier hebben van je mooie set.